Senior check-up voor katten

 

1/3 katten ouder dan 9 jaar sterft te vroeg!

 

Katten zijn meesters in het verstoppen van ziekteverschijnselen. Pas wanneer ze een ver gevorderd stadium zitten, zie je als eigenaar de eerste symptomen. Daarom raden we aan om elke kat vanaf 9 jaar jaarlijks te laten nakijken door een dierenarts. Zo kunnen minieme lichamelijke afwijkingen tijdig geconstateerd worden. Veel voorkomende ouderdomsaandoeningen zijn suikerziekte, nierfalen, schildklieraandoeningen, artrose, gebits-en blaasproblemen, ... .

Vroeg op de hoogte zijn van een medisch probleem, heeft vele voordelen. Zo kunnen we tijdig een behandeling opstarten wat leidt tot een beter prognose. Ook geneest de aandoening of evolueert deze minder snel. En we verhogen het comfort van de kat waardoor we minder probleemgedrag zien. Kortom, veel redenen om een afspraak in te plannen!

Een basis senior consult bevat een klinisch onderzoek, een bloed- en urineonderzoek. Dit onderzoek, met de labo-kosten inbegrepen kost 132 €.

Om dit consult grondig te kunnen we doen, vragen we altijd een afspraak met de vermelding van "senior check-up". Je kan je thuis al voorbereiden door de onderstaande vragenlijst in te vullen. 

  Afspraak maken
     
     
     
  Privacy/ disclaimer