Op consultatie cat friendly clinic felinova kattenmatrix matrix senior check up katten kat happy pet box spoedgeval spoed puppyklas puppy pup4life vaccicheck vacci check tarieven konijn konijnen konijntjes
 • Cat Friendly Clinic
 • Felinova kattenmatrix
 • Senior check-up voor katten
 • Happy Pet Box
 • Spoedgeval
 • Pup4life
 • VacciCheck
 • Tarieven
 • Konijntjes

Cat Friendly Clinic

Cat Friendly Clinic

Lees meer op onze pagina 'Cat Friendly Clinic'.We begrijpen dat een bezoek aan een dierenarts spannend kan zijn voor u en uw kat. Daarom zijn we trots op onze accreditatie van ISFM Cat Friendly Clinic als eerste in Hasselt (Gold status).

Felinova kattenmatrix

Felinova kattenmatrix

De kattenmatrix is een beproefd model om katten gelukkiger te maken. En om eventueel ongewenst gedrag te doen uitdoven. We werken op een positive manier om het gedrag van elke kat terug in balans te brengen. Want een happy cat is een tevreden eigenaar!

 • Wil je je kat gelukkiger maken?
 • Beter begrijpen?
 • Ongewenst gedrag zien verdwijnen?
 • Wil je een betere relatie met je kat?
 • Of een betere relatie tussen katten in het gezin?
 • Ga je verhuizen?
 • Is er een baby op komst?
 • Wil je je kat trainen?
 • Trucjes leren?
 • Of je kat extra stimuleren door spel?
 • Gaan jullie een nieuw(e) kat/kitten bijvoegen aan het gezin?

Maak dan een afspraak voor een "kattenmatrix" met onze assistente Dana. De eerste sessie gaat door in de praktijk, zonder kat en duurt ongeveer 45 minuten. Hiervoor vragen we 60 euro. Om dadelijk van start kunnen te gaan, krijg je eerst een beetje huiswerk. Een mail waar we gericht informatie verzamelen.

Wij kijken er naar uit ook jouw kat(ten) gelukkig te maken!

Senior check-up voor katten

Senior check-up voor katten

1/3 katten ouder dan 9 jaar sterft te vroeg!

Katten zijn meesters in het verstoppen van ziekteverschijnselen. Pas wanneer ze een ver gevorderd stadium zitten, zie je als eigenaar de eerste symptomen. Daarom raden we aan om elke kat vanaf 9 jaar jaarlijks te laten nakijken door een dierenarts. Zo kunnen minieme lichamelijke afwijkingen tijdig geconstateerd worden. Veel voorkomende ouderdomsaandoeningen zijn suikerziekte, nierfalen, schildklieraandoeningen, artrose, gebits-en blaasproblemen, ... .

Vroeg op de hoogte zijn van een medisch probleem, heeft vele voordelen. Zo kunnen we tijdig een behandeling opstarten wat leidt tot een beter prognose. Ook geneest de aandoening of evolueert deze minder snel. En we verhogen het comfort van de kat waardoor we minder probleemgedrag zien. Kortom, veel redenen om een afspraak in te plannen!

Een basis senior consult bevat een klinisch onderzoek, een bloed- en urineonderzoek.

Om dit consult grondig te kunnen we doen, vragen we altijd een afspraak met de vermelding van "senior check-up". Je kan je thuis al voorbereiden door de onderstaande vragenlijst in te vullen. 

Vragenlijst senior check

Happy Pet Box

Happy Pet Box

Wil jij ook graag dat je kat of hond het hele jaar beschermd is tegen parasieten? En verlies jij ook wel eens de tijd uit het oog om op het juiste moment een anti-parasietenbehandeling te geven?

Schrijf je dan in voor onze Happy Pet Box en krijg een jaar lang om de 3 maanden de nodige producten voor jouw huisdier aan huis geleverd. Je kan de Happy Pet Box gebruiken voor ontwormingsmiddelen en/of vlooien-tekenproducten. Inschrijven kan in de praktijk, je betaalt enkel voor de producten, de verzending is gratis. De Happy Pet Box kan gebruikt worden voor alle volwassen honden en katten, en je ontvangt een e-mail wanneer je de box in je brievenbus kan verwachten.

Als je huisdier overlijdt kan je de producten schenken aan een 'goed-doel-voor-dieren' of je krijgt het resterende geld terug.

Spoedgeval

Spoedgeval

Voor een vlotte gang van zaken, en om geen kostbare tijd te verliezen, contacteer ons vooraf: 011/27 28 64.

Vermits we aan huis beperkt zijn in onderzoeks-en behandelingsmogelijkheden komt u het best met uw dier naar de praktijk. Mogelijke spoedgevallen zijn: hond met plots opgezwollen buik, kat die niet kan plassen, grote wonde, plotse verlamming, moeilijke bevalling,...

Een grote hond kan je makkelijk verplaatsen door hem op een deken te leggen. Dan kan je met 2 personen het deken aan de hoeken dragen.

Pup4life

Pup4life

Pup4life is een nieuw initiatief van de Limburgse Dierenartsen om toekomstige hondeneigenaars zo goed mogelijk te laten nadenken over de aankoop van een pup en de zoektocht naar een betrouwbare fokker.

Op de website vind je een vragenlijst om uit te maken welke hond het best bij je past en een vragenlijst waarmee je kunt nagaan of je een betrouwbare fokker hebt gevonden en niet bij broodfok bent terecht gekomen.

www.pup4life.be

VacciCheck

VacciCheck hond

Er komt steeds meer vraag van hondeneigenaars om het jaarlijks vaccineren uit te stellen. Dit omdat aangetoond werd dat de beschermende antistoffen na regelmatige vaccinatie tegen bepaalde ziekten langer dan 1 jaar aanwezig kunnen blijven. Daarom wordt in onze praktijk tegen ziekten waarvoor het vaccin 2 jaar werkt, maar om het jaar gevaccineerd. Je kan dit zien aan de kleuren van de stickertjes in het vaccinatieboekje.

De VacciCheck is een test die op enkele druppels bloed gebeurt in ons eigen labo. Zo heb je snel een betrouwbare uitslag voor de antistoffen (bescherming) tegen hondenziekte (Canine Distemper Virus), kattenziekte (Canine Parvo Virus) en besmettelijke hepatitis (Adenovirus 1).

WEET WEL: De jaarlijkse vaccinatie tegen de 4 stammen van rattenziekte (Leptospirose) blijft wel nodig. Ook de eventuele vaccinatie tegen kennelhoest en de ziekte van Lyme (door teken) kan aangeraden zijn.

De VacciCheck kunnen we gebruiken:

 • Bij honden waarvan we de vaccinatiestatus niet kennen
 • Bij honden waarvan we weten dat ze een overgevoeligheidsreactie kunnen krijgen na de vaccinatie
 • Bij pups: 4 weken na de basisvaccinatie om te controleren of door de vaccinatie voldoende bescherming is opgebouwd
 • Bij zieke dieren om de vaccinatie veilig uit te stellen
 • Indien je als eigenaar zelf vraagt om zo weinig mogelijk te vaccineren zodat we je daar op een veilige manier in kunnen begeleiden

De test bepaalt de beschermende antistoffen op dat moment en geeft niet aan hoe lang deze bescherming nog zal duren. Daarom wordt geadviseerd de test minstens jaarlijks te herhalen, afhankelijk van de uitslag.

Tarieven

Tarieven

Hieronder vindt u de tarieven van enkele veel voorkomende prestaties. Voor uitgebreide onderzoeken en operaties kan steeds een kostenraming gevraagd worden.

Consultaties

Consultatie afspraak  € 44,72
Consultatie dringend € 67,72
Consultatie avond  € 77,51
Consultatie nacht  € 105,19

Vaccins

Hond groot (DHPPi + L4)  €38,95
Hond klein (Pi + L4)  €25,86
Hond rabiĆ«s  €25,76
Hond kennelhoest injectie  €18,48
Hond kennelhoest intranasaal €26,92
Kat standaard (Tricat)   €22,08
Kat uitgebreid (RCPCH+FeLV)  €45,19

Chirurgie

Prijsbepaling in overleg na weging van uw dier

Sterilisatie teef  Vanaf € 410,00
Castratie reu   Vanaf € 243,00
Sterilisatie kattin €201,00
Castratie kater   Vanaf € 91,00
Castratie konijn   Vanaf € 100,00

De rekening dient betaald te worden bij afhaling van uw dier. Dit kan contant, via Bancontact, Visa, Mastercard of met Payconiq.

Konijntjes

Vaccinatie konijntjes

In onze praktijk laten veel konijnenliefhebbers hun dieren inenten tegen VIRAAL HEMORRHAGISCH SYNDROOM(RHD: RABBIT HEMORRHAGIC DISEASE) en MYXOMATOSE.

Dit zijn erg besmettelijke virale ziekten die vaak een stormachtig verloop kennen en waardoor een groot deel van de aangetaste konijnen sterft (sterftepercentage van 100% is niet uitzonderlijk).

De ziekten worden overgebracht via al dan niet stekende insecten (muggen, vlooien...), maar ook via contact met andere konijnen, via groenvoer (hooi, gras, stro) of via uw schoenen.

Tegen deze ziekten kunnen we door vaccinatie een goede bescherming geven aan uw dieren. Vroeger moest de inenting 2 maal per jaar gegeven worden, maar nu bestaat er een vaccin dat bescherming geeft voor een volledig jaar.

Uw konijnen kunnen al vanaf 5 weken ouderdom gevaccineerd worden en mogen drachtig zijn.

U kan voor de vaccinatie langskomen na afspraak.