Laparoscopie betekent letterlijk 'in de buik kijken'.

Deze techniek omschrijft men wel eens als 'sleutelgatoperatie' omdat hierbij slechts enkele kleine gaatjes in de buik van de patiënt worden gemaakt.
Wegens de vele voordelen is deze techniek bij de mens al langere tijd de standaard en dankzij investeringen in de nieuwste technologie en intensieve opleidingen in binnen- en buitenland zijn we trots dat we deze ingrepen nu ook aan onze patiënten kunnen aanbieden.

Daar waar vroeger een grotere operatiesnede nodig was om de sterilisatie uit te voeren, kan dit nu via enkele kleine 'gaatjes' (0,5 tot 1 cm groot).
Via deze gaatjes wordt met aangepaste instrumenten de operatie in de buik van de teef uitgevoerd onder controle van een camera die alles duidelijk op een groot scherm in beeld brengt.

Hierdoor is de ingreep veel minder pijnlijk zodat een lichtere narcose volstaat wat een mindere belasting voor de patiënt inhoudt.
Doordat er minder trauma wordt veroorzaakt, zien we een veel sneller herstel van je teef en wordt de normale activiteit snel hernomen.

Vooral honden vanaf 15 kg halen het meeste voordeel uit deze techniek.

Naast deze voordelen moet er rekening worden gehouden met een beperkte meerkost wegens het gebruik van hoogtechnologisch materiaal.

Wat dit voor jouw teef betekent, kunnen we je telefonisch (011 27 28 64) toelichten.

 

 

  Afspraak maken
     
     
     
  Privacy/ disclaimer
     

 

Comments